Anasayfa / GENEL / Şimdi de medyaya saldırı provokasyonu
medya-saldiri

Şimdi de medyaya saldırı provokasyonu

Gezi Parkı protestolarının olduğu ve eylemciler tarafından molotofların atıldığı gün, saatler süren bir yayıncılık yapan ABD’li CNN International kanalına en sert tepkiyi Takvim Gazetesi vermişti.

Bir haftaya yakın yayınlarını sürdüren ve yaptığı her haberi görüntülü belgeli yayınlayan gazeteye, kalabalık bir eylemci grubu nedeni bilinmez şekilde tepki gösterdi.

Öyle ki işi “Takvim Özür dilemek zorunda”, “haberlerini tekzip etsin” noktasına getiren ve gazetelerin özgür editoryal yapısına müdahale içeren yorumlar bile yapıldı.

“Yarın yine geleceğiz” şeklinde tehditkar söylemlerin de olduğu bu provokatif girişim nedeniyle polis önlem almak durumunda kaldı.

Yine Yeni Asır gazetesi akıl almaz bir şekilde eylemciler tarafından taşlandı. Gazeteyi ve gazetecileri adeta tehdit eden ve özgür dünyanın gerektirdiği basın özgürlüğü kavramına ve demokrasi anlayışına taban tabana zıt sonuçlara yol açan bu eylemler sırasında neyse ki tatsız bir olay yaşanmadı.

MEDYA DERNEĞİ’NDEN SERT TEPKİ

Gezi olayları sonrasında gazetecilere ve medya kuruluşlarına yönelik protestoların basın ve ifade özgürlüğüne zarar verici seviyeye yükseldiği görülmektedir.

Malesef bazı kesimlerce medyaya yönelik büyük bir provakasyon yapılmaktadır.

Protesto ve eleştiri demokratik bir toplumun en temel haklarından birisi olmakla birlikte, bu protestoların gazetecilerin can ve mal güvenliğini tehdit eder seviyeye yükselmesi endişe vericidir.

Özellikle son bir kaç haftadır, çeşitli basın kuruluşlarının bulunduğu noktalarda gece gündüz demeden tacize varan kitlesel protestolar yapılmaktadır. Hatta bazı zamanlarda taş ve sopalarla saldırılmakta ve iş yapılması engellenmektedir.

Medya kuruluşlarının binalarına zarar verilmesi, bina çalışanlarının güvenliklerinin tehdit edilmesi, yayın araçlarının tahrip edilmesi demokratik bir hak olarak kabul edilemez.

Bazı gazete ve televizyonların medya kuruluşlarına yönelik protestoları, hedef göstereren bir dille provoke etmesi, programlar yapması, alt yazılar geçmesi ise gazetecilik meslek etiği ile hiç bir şekilde bağdaşmamaktadır.

Haber kaynaklarının çeşitlendiği günümüzde medya kuruluşlarının yaptıkları editoryal tercihler basın özgürlüğünün bir gereğidir. “Bizim istediğimiz şekilde haber yapacaksınız” anlayışı bu özgürlüğün kısıtlanması anlamına gelir. Demokratik bir toplumda herkes istediği medya kuruluşunu takip etmekte veya etmemekte özgürdür.

MEDYAGUNDEM

multeci

Suriyeli suçu yok provokasyon var

İçişleri Bakanlığı’ndan Suriyeliler ile gerginliğe ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, gerginliklerin abartılarak infial yaratılmaya çalışıldığı belirtildi. …

1mayis4

1 Mayıs provokatörleri sahnede

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü provoke etmek isteyen gruplar, uyarılara rağmen dağılmayınca gözaltına alındı. …

4

Sanal teröre suçüstü; CHP’deki FETÖ’cü yine elebaşı!

16 Nisan referandumunu bahane ederek Türkiye’de 2. Gezi kalkışması ve kaos planı için özellikle sosyal …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir