Anasayfa / GENEL / ABD’den Halep’te cami katliamı
halep1

ABD’den Halep’te cami katliamı

Halep’te namaz vakti camiye düzenlenen saldırıda 58 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıyı ABD üstlendi.

Suriye’nin Halep kentinin batısındaki Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde bir camiye yatsı namazı vakti düzenlenen hava saldırısı sonucu 58 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

“NAMAZ ESNASINDA CAMİ BOMBALANDI”

Cina köyündeki sivil savunma yetkililerinden Yahya Cevad, yaptığı açıklamada, ”Bir savaş uçağı Halep’in Etarib ilçesi yakınlarındaki Cina köyünde namaz esansında bir camiyi bombaladı.” dedi.

CAMİDE YAKLAŞIK 300 KİŞİ VARDI

Saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 24 sivilin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını ifade eden Cevad, ”Sivil savunma ekipleri saldırıya maruz kalan caminin enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. Camide 200 ila 300 arasında kişi vardı.” diye konuştu.

Ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydeden Cevad, “Sivil savunma ekipleri ile köy halkı enkaz altında olanlara kısıtlı imkanlarla ulaşmaya çalıyor. Savaş uçağının ibadet yerini vurması kabul edilir bir şey değil.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Halep’in Cina köyü yakınlarında bir hava saldırısı gerçekleştirdiklerini kabul etti.

EL KAİDE OLARAK AÇIKLAMIŞLARDI
Konuyla ilgili ilk yazılı açıklamasında söz konusu saldırının İdlib’de gerçekleştirildiğini kaydeden CENTCOM, “El Kaide’ye ait bir toplanma yerinin vurulduğunu ve çok sayıda teröristin öldürüldüğünü” iddia etmişti.

ABD SALDIRIYI KABUL ETTİ
İdlib’deki saldırı ile Cina köyündeki saldırının aynı saldırılar olup olmadığı şeklindeki sorusuna cevap veren bir CENTCOM yetkilisi, saldırının İdlib’de değil Halep’in Cina köyü yakınlarında gerçekleştirildiğini kabul etti.

MEDYAGUNDEM

yunan

Krizin altından ABD çıktı

3 Temmuz 2017’de, Türk bandıralı ticaret gemisine Yunan Sahil Güvenlik botundan ateş açılmış, Yunan tarafı …

ypg

ABD’den teröristlere yeni isim

Terör örgütü YPG’ye ‘isim değiştirme’ tavsiyesinde bulunduklarını belirten ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Thomas, YPG’nin …

feto-abd

ABD kararını verdi; game over Feto!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ABD Dışişleri Bakanlığının yayınladığı Terörizm 2016 Ülkeler Raporu’nun Türkiye bölümünde ilk …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir