Anasayfa / GENEL / P.İ.Ç medyasının “suyumuz bitti” kara propagandasına aldanmayın!
su2

P.İ.Ç medyasının “suyumuz bitti” kara propagandasına aldanmayın!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı. Yağışların su ve sulama açısından fayda sağladığını, buharlaşmanın engellediğini belirten Eroğlu, ‘Türkiye çapında kuraklığı engellemek için tedbirler aldık. Sulama barajlarının sayısını çok arttırdık. Başlangıçta kuraklık vardı, aldığımız tedbirlerle çok az bir sıkıntıyla atlatıyoruz.’’ şeklinde konuştu. İstanbul’da suların koku nedenini ise ‘Koku yosunlardan olabilir, ama yaptığımız analizlerde sağlık açısından bir tehlike olmadığı belirlendi’ şeklinde açıkladı.

YAĞIŞLAR, SU VE SULAMA AÇISINDAN FAYDA SAĞLADI

Su yılını 1 Ekim’den başlatıyoruz. Geçen sene Ekim, Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarına kadar yağışlarda %30 civarında azalma vardı. 10 Mayıs – 20 Temmuz arasında, uzun dönem ortalamasına göre çok iyi bir yağış aldık. Bu durum barajlarımıza su, sulama ve buharlaşmayı önlemesi açısından faydalar sağladı.

KURAKLIK TEHLİKESİNİ ATLATIYORUZ

Türkiye çapında kuraklığı önlemek için tedbirler aldık. Tedbirler alınmasa büyük sıkıntı yaşanabilirdi. Sulama barajlarının sayısını çok arttırdık.Başlangıçta kuraklık vardı, aldığımız tedbirlerle çok az bir sıkıntıyla atlatıyoruz.

ŞU ANDA TÜRKİYE ÇAPINDA SU KISINTISI YOK

Türkiye çapında su kısıntısı şu anda yok. Bazı havzalarda en az %20 suyumuz var. Yağış mevsiminin de sonuna geliyoruz. 15-20 Ağustos’tan sonra sulama da olmaz. Dolayısıyla sulama açısından bir problem yok.

MARMARA’DA İÇME SUYU DOLULUĞU %45 CİVARINDA

İçme suyu açısından ise Fırat, Dicle de dahil %48 doluluk var. Kızılırmak’ta %50, Sakarya’da %70, Çoruh’da ise %72 doluluk var. Doğu Karadeniz’de doluluk %75. Gediz’de bir miktar azlık var, doluluğu %28 civarında. Marmara’da ise %45 civarında doluluk var. Enerji maksatlı barajlarda da, bil hassa Çoruh Havzası’nda yeni baraj inşa ettik. İlk defa Çoruh Nehri’ne enerji santraller, hidroelektirik santralleri biz inşa ettik.

SU SIKINTISI YAŞANMAMASI İÇİN  HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ

Medya, Alibey Barajı’nda, ‘Alibey Barajı artık bitti’ şeklinde fotoğraflar çekiyor. Alibey Barajı bir aktarma barajıydı. Terkos’daki sular aktarılıp, oradan Kağıthane’ye basılırdı. Biz aktarmayı önleyip suyu direk basıyoruz. Alibey Barajı’nı aktarma barajı olmaktan kurtarılmasıyla, oradaki su miktarının bir önemi kalmadı.

7 BARAJDAN SU BASILIYOR

Su sıkıntısı yaşatmamak için her türlü tedbiri alıyoruz. Son yağışlarında faydası oldu. Vatandaş doluluk oranına bakıyor. Istranca derelerinden, yedi tane barajdan su basıyoruz. Yeşilçay’dan Ömerli Barajı’na su basıyoruz. Melen’den de su basıyoruz. B planı olarak da Sakarya Nehri’nden su basıyoruz. İstanbul’u susuz bırakmamak için tedbir aldık. B planını 1 ay önce devreye soktuk. Ama C planımız da var.

BAZI ŞEHİRLERİMİZDE SU KAÇAKLARI VAR

Bazı şehirlerimizde maalesef su kaçakları var. Şuan da bile Türkiye’de verilen suyun %50’si şebeke kaybı ile kayboluyor.

MEDYAGUNDEM

erdogan5

Gençler bilmezsiniz İstanbul’da su yoktu bugün İzmir’de olmadığı gibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe’deki konuşmasında, “Belediye başkanı olduğum dönemde İstanbul’da su yoktu, şimdi İzmir’de olmadığı gibi.” …

izmir6

İzmir’i susuz bırakan CHP halka bunu da yaşattı

Günlerdir su sorunu yaşanan İzmir’de, borunun patlamasıyla Konak Meydanı’nı su bastı. İzmir’in Karabağlar, Buca, Bornova, …

izmir5

CHP İzmir’e 90’ların sefaletini yaşatıyor

İzmir’de 3 günlük su kesintisi duyurusunun ardından İzmirliler su arayışına girdi. Gece saatlerinde dahi su …

1 Yorum yapıldı

  1. kuraklık olsa bunlar sevinecek.deprem olsa bunlar sevinecek allah fırsat vermesin haşhaşlara

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir