Anasayfa / GENEL / Hakime paralel tehdit
hakim

Hakime paralel tehdit

Erzurum’da yasa dışı dinleme iddiasıyla gözaltına alınan ve serbest bırakılan 5 polisin dosyasına bakan Hâkim Vildan Yeşilyurt’un Başsavcıvekili Hasan Kılıç tarafından “Tutuklama verirseniz hesabını sorarlar” şeklinde tehdit edildiği ortaya çıktı.


Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nde 2010-2013 yılları arasında görev yapan dönemin İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile istihbarat şube amirleri Arslan Kartal, Serkan Doğan, Yücel Bilgiç, Soysal Aktürk ve Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukçu, ‘yasadışı dinleme’ soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Savcıya ifade veren istihbaratçılar, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak davaya bakan hâkimin Erzurum Adliyesi’nde görevlendirilen Vildan Yeşilyurt olduğunu öğrenen polislerin avukatları ‘paralel yapıyla ilgili görüşleri nedeniyle hâkimin tarafsızlığını yitirdiğini’ iddia ederek reddi hâkim talep etti. Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukçu, dava dosyasını 3. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hâkim Levent Varol’a devretti. Yargılamayı yapan Varol 5 istihbaratçıyı serbest bıraktı.

TUTUKLAMANIN HESABI SORULUR

Geçici yetki ile Erzurum 2. Sulh Ceza Hâkimliği’ne görevlendirilen ve “reddi hâkim” talebinin ardından dosya elinden alınan Pasinler Adliyesi Hâkimi Vildan Yeşilyurt’un 29 Aralık günü söz konusu soruşturmayla ilgili odasında tehdit edildiği ortaya çıktı. Yeşilyurt’un tutanak altına aldığı olay şöyle yaşandı: “Yeşilyurt’un odasına gelen Erzurum Başsavcıvekili Hasan Kılıç ile Cumhuriyet Savcısı Metin Özyurt geldi. Ziyaretine geldiklerini belirtmesi üzerine Vildan Yeşilyurt ile Kılıç ve Özyurt hâkimlik odasına geçti. Başsavcıvekili Kılıç, Hâkim Yeşilyurt’a istihbaratçı polislerin dosyasını bildiğini ve dosyada hiçbir şey olmadığını söyledi. Kılıç daha sonra Yeşilyurt’a “Hâkime Hanım, bu düzen böyle devam etmeyecek. Bugün yapılan haksızlıkların hesabı yarın sorulacak. Siz de bu hâkimliğe görevlendirildiniz. Bu dosyada tutuklama kararı verirseniz yarın size de hesabını sorarlar” diyerek tehdit etti.

“SİZİN ADALETİNİZ GİBİ DEĞİL”

Hâkim Vildan Yeşilyurt ise Kılıç’ın tehditlerine karşılık, “Merak etmeyin bizim adaletimiz sizin adaletiniz gibi değildir. Biz gelen evraka göre karar veririz” dedi. Hâkim Yeşilyurt, bunun üzerine yaşanan olayla ilgili tutanak tuttu.

İşte o tutanak

“Erzurum Başsavcıvekili Hasan Kılıç, Yeşilyurt’u “Hâkime Hanım, bu düzen böyle devam etmeyecek. Bugün yapılan haksızlıkların hesabı yarın sorulacak. Bu dosyada tutuklama kararı verirseniz yarın size de hesabını sorarlar” diyerek tehdit etti.

MEDYAGUNDEM

bylock2

FETÖ’den üç maymun emri!

FETÖ soruşturmalarda izlenecek savunma stratejisini, üyelerine ByLock’la yollamış: Kaçamak yanıt verin. Himmetleri ‘Ailem verdi, arabayı …

tsk2

TSK’ya darp kumpası

Hudut hattında yakalanan kaçaklara kötü muamele yapan askerlerin görüntülerinin yurt dışından servis edildiği belirlendi. Söz …

truk

İşte Türk budur!

İftira atıyorsunuz, dışlıyorsunuz ama bunu yaptığınız Türkler, korkusuzca vahşi saldırganı durdurup onlarca insanın hayata veda …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir