Anasayfa / GENEL / İşte o ajan
ajan4

İşte o ajan

15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinden FETÖ’cü Adil Öksüz’ü havalimanında karşılayan ajanın kimliğine GÜNEŞ Gazetesi ulaştı. Üst düzey terörist Öksüz’ü kaçırmaya çalışan ajan, örgütün Almanya’da görevli isimlerinden Ali Kaya.


Terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe girişimini Akıncı üssünden yöneten üst düzey terörist Adil Öksüz, komik bir savunma yaparak bölgeye tarla bakmak için geldiğini beyan etmişti. Öksüz’ün savunmasını alan savcı tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etmiş, hakimler ise skandal bir karara imza atak azılı teröristi 21 dakika gibi kısa bir sürede serbest bırakmıştı. Mahkemeden elini kolunu sallaya sallaya çıkan Öksüz, Ankara’dan İstanbul’a gelmişti.

ajan6

Almanya’da yaşıyor
Sabiha Gökçen Havalimanı’nın güvenlik kameralarına yakalanan Öksüz burada bir ajan tarafından karşılanmıştı. Hatta bu kişi telefonla görüntülü konuşma yaparak Öksüz’ün yanında olduğunu telefonun diğer ucundaki kişiye göstermişti. Aynı kişinin, darbenin imamının kolayca kaçabilmesi için aracını da havalimanına getirdiği gündeme gelmişti. Polislerin günlerdir peşinde olduğu o ajanın 15 yıldır Almanya’da yaşayan ve örgütün o bölgedeki üst düzey elemanlarından biri olan FETÖ’cü Ali Kaya olduğu belirlendi. Ali Kaya’nın ailesini takibe alan ekipler Bursa’da yapılan operasyonda karısı Yıldız Kaya’yı gözaltına aldı. Ancak Ali Kaya’nın izine rastlanmadı. Yurtdışına kaçmayı planladığı düşünülen Kaya’nın FETÖ imamı Öksüz ile birlikte hareket ettiği düşünülüyor.

Her yere bakılıyor
Öte yandan Öksüz’ün firarından sonra Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 33 farklı adres, 15 yayla ve 124 yayla evinde arama yapılırken, 839 kişi ile mülakat yapıldı. Akyazı’nın tüm giriş ve çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında da Adil Öksüz hareketliliği yaşanırken, birçok bölgede arama çalışmaları genişletildi. Öksüz’ün arandığı yerlerden biri de Acella Yaylası. Güvenlik güçleri araçla ulaşımın zor olduğu Acella Yaylası ve çevresinde aramalarını yoğunlaştırırken, Öksüz’ün kullandığı bir cep telefonu numarası- nın sinyalinin yaklaşık 10 gün önce bu bölgede tespit edildiği ortaya çıktı.

Emlak zengini
Akyazı ve civarındaki yaylalardaki evlere tek tek bakılmaya başlandı. Yaklaşık 15 yıldır Köln’de yaşayan ancak hiçbir iş yapmayan FETÖ’cü Ali Kaya’nın, para kaynağı sorulacağı için Almanya’da mal varlığı yok. Sık sık Türkiye’ye ve ABD’ye gittiği tespit edilen FETÖ’cü Kaya’nın İzmir de onlarca gayrimenkulü bulunuyor.

Kardeş Öksüz şans eseri yakalandı
Karabük Üniversitesi’nde Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Rektörlük tarafından açığa alındıktan sonra gözaltına alınarak sevkedildiği mahkemece tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz’ün FETÖ’nün Hava Kuvvvetleri İmamı olduğu iddia edilen Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz’ün kardeşi olduğu ortaya çıktı.Rektör Prof.Dr. Refik Polat, ”Soruşturma ekibi Ahmet Öksüz ile konuşurken kendisine ‘Adil Öksüz ile bir akrabalığın var mı’ diye soruyor. Kendisi 5 dakika kadar söylememiş ama sonra ‘Ağabeyim olur’ diye yanıt verince Adil Öksüz’ün kardeşi olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

(GÜNEŞ)

MEDYAGUNDEM

bylock2

FETÖ’den üç maymun emri!

FETÖ soruşturmalarda izlenecek savunma stratejisini, üyelerine ByLock’la yollamış: Kaçamak yanıt verin. Himmetleri ‘Ailem verdi, arabayı …

pakis

Pakistan’ın FETÖ’sünden yargı darbesi

Pakistan’ın seçilmiş Başbakanı Şerif, Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile görevinden azledildi. Birçok uzmana göre yargı darbesinin …

hero

FETÖ’nün “hero” rezaleti çözüldü

Darbeci astsubay Gökhan Güçlü’nün giydiği, ‘Hero’ yazılı tişörtün, kardeşi Bahar Güçlü tarafından kargoyla, içinde bir …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir